8-weekse mindfulnesstraining

"You can't stop the waves, but you can learn to surf”

Over de training

Het kan voorkomen dat je om wat voor reden dan ook niet kunt of wilt deelnemen aan een groepstraining. Het is dan ook mogelijk om de training individueel te volgen. Een voordeel van een individuele training is dat er de volledige tijd en ruimte is voor je eigen ervaringen. Het programma dat je doorloopt is hetzelfde als de groepstraining.

De training bestaat uit een fysiek intakegesprek, gevolgd door de 8-weekse training. De training volgt de protocollen van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Iedere week is er een sessie met een duur van 60-75 minuten. Tijdens de sessies doen we vooral begeleide meditatie oefeningen en besteden we aandacht aan het bespreken van je ervaringen. In elke sessie staat een bepaald thema centraal. 

Programma

Naast de wekelijkse sessies, ga je thuis zelf aan de slag. Huiswerk? Ja, het is aangetoond dat het rendement van de training groter is als je zoveel mogelijk oefent. Je krijgt bij het begin van de training een werkmap waarin per sessie theoretische achtergronden en oefeningen staan. Daarnaast krijg je toegang tot audiobestanden. Om deel te nemen aan de training moet je bereid zijn om een aantal keer per week ongeveer een half uur tot drie kwartier zelf thuis te oefenen.

De materialen die je nodig hebt voor de mindfulnesstraining zijn aanwezig op de locatie. Deze mag je gebruiken. Je hoeft hiervoor zelf niets aan te schaffen. Tijdens de eerste sessie krijg je een werkboek, evenals toegang tot de audiobestanden die je nodig hebt om thuis te oefenen. Dit is allemaal bij de training inbegrepen. Voor de sessies is het prettig als je makkelijk zittende kleding aantrekt, waarin je enige tijd comfortabel kunt zitten, liggen of bewegen.

Centrum voor Mindfulness Den Bosch biedt ook stiltedagen aan. Een stiltedag is los te volgen, maar je kunt ook  direct een stiltedag bij de mindfulnesstraining boeken. Dit is optioneel, maar het wordt zeker aangeraden. Kijk voor meer informatie bij stiltedagen.

Mindfulness is voor iedereen. Je hoeft geen voorkennis of bepaalde ervaring met mindfulness te hebben om deel te nemen. Je leert alle tools tijdens de training! De oefeningen doe je staand, zittend of liggend. Fysieke beperkingen vormen geen probleem. Het is wel handig om dat vooraf even aan te geven, zodat er rekening mee kan worden gehouden. Als je onder behandeling bent van een medisch specialist, wordt aangeraden om eerste te overleggen of mindfulness op dit moment in je behandeltraject past. Voor mensen met vooraanstaande klachten van actief trauma en/of bekendheid met psychotische klachten is mindfulness minder geschikt. Heb je twijfels of mindfulness wel iets voor jou is? Aarzel niet om contact met me op te nemen.

Als je je wilt aanmelden voor een individuele mindfulnesstraining, kun je het inschrijfformulier op de website invullen en direct de betaling voltooien. Je ontvangt automatisch een bevestiging van je inschrijving. Met deze bevestiging ben je verzekerd van je deelname. Binnen enkele dagen zal er contact met je worden opgenomen om de training in te plannen. Je kunt ook gespreid betalen door per sessie af te rekenen. Neem daarvoor contact op. De individuele mindfulnesstraining is in overleg – en afhankelijk van ruimte en locatie – flexibel in te plannen. De individuele training zou op ieder moment kunnen starten.

Aanmelden?

Wil je je aanmelden voor een mindfulnesstraining? Dat kan! Vul het inschrijfformulier in en volg de stappen om je aanmelding te voltooien. Als je je ook meteen wilt aanmelden voor een stiltedag, kun je dit aangeven op het inschrijfformulier. Hopelijk tot snel!

Agenda

8-weekse groepstrainingen
Locatie West (Paleiskwartier) – maandag (13.00-15.15u)
inschrijven niet meer mogelijk

Locatie West (Paleiskwartier) – woensdag (13.00-15.15u)
28 februari 2024
6 maart 2024
13 maart 2024
20 maart 2024
27 maart 2024
3 april 2024
10 april 2024
17 april 2024

Locatie Noord (Maaspoort) – donderdag (19.00-21.15u)
16 mei 2024
23 mei 2024
30 mei 2024
6 juni 2024
13 juni 2024
20 juni 2024
27 juni 2024
4 juli 2024