Tarieven en vergoeding

Betaal je zelf?

Als je de 8-weekse mindfulnesstraining wilt volgen of een losse stiltedag, en je betaalt deze zelf, gelden bovenstaande particuliere tarieven. Deze tarieven zijn vrij van BTW. De prijzen zijn inclusief werkmap en audiomateriaal. Tegenwoordig worden de kosten voor een mindfulnesstraining vaak (deels) vergoed. Als je recht hebt op een vergoeding, kun je tot maximaal 350 euro terug ontvangen van je zorgverzekering. Zie hieronder voor de voorwaarden

Betaalt je werkgever?


Soms zijn je klachten (deels) werkgerelateerd. Er zijn steeds meer bedrijven die de mindfulnesstraining voor je betalen. Dat komt omdat mindfulness een positief effect heeft op duurzame inzetbaarheid op het werk. Je werkgever heeft hier meestal een budget voor. Als je werkgever betaalt, gelden bovenstaande zakelijke tarieven. De prijzen zijn inclusief werkmap en audiomateriaal.

Zorgverzekering

Tegenwoordig worden de kosten voor een mindfulnesstraining vaak (deels) vergoed. Als je recht hebt op een vergoeding, kun je tot maximaal 350 euro terug ontvangen van je zorgverzekering. Je moet dan een aanvullende verzekering hebben. Onder de rubriek biopsychosociale behandeling zijn de vergoedingen en voorwaarden terug te vinden op de polis van je eigen zorgverzekering.

De mindfulnesstraining moet wel gebaseerd zijn op de protocollen van de MBSR en/of MBCT, en moet gegeven worden door een geregistreerde trainer bij een door de zorgverzekering erkende beroepsvereniging. Dit is bij de mindfulnesstraining van Centrum voor Mindfulness Den Bosch altijd het geval. Afhankelijk van je zorgverzekering kunnen er nog aanvullende voorwaarden worden gesteld (zoals burn-out klachten).

De volgende zorgverzekeringen vergoeden in 2023 (deels) de kosten van de mindfulnesstraining: A.S.R., Aevitae, FBTO, Interpolis, IZA, IZZ door VGZ, Menzis, Nationale Nederlanden, UMC, United Consumers, Univé, VGZ en Zilveren Kruis. Check hier de vergoeding bij jouw zorgverzekering.

De diensten die ik aanbied zijn 8-weekse mindfulnesstrainingen, stiltedagen en mindfulness voor bedrijven.

Tarieven en vergoeding - Centrum voor Mindfulness Den-Bosch